2011. január 19., szerda

No name 6"-os GPS-t teszteltem



 Ahhoz képest, hogy kínai eredeti windows CE6 a lelke. Szemmel láthatóan egész esztétikus a külleme. Igényesen van elhelyezve rajta minden csatlakozó aljzat.





Első bekapcsoláskor kellemes menü fogadott. Könnyedén működik az érintő képernyő is. Van ebbe minden, ami szem-szájnak ingere. Videó lejátszó, ami a leírása szerint sok formátumot játszik. Én divx-el próbátam teles képernyőn. E-book, flash player. mp3, és még sok minden más is.







 Talán a legnagyobb erénye a 128Mb ram! Ennyi memóriával el lehet felejteni az out of memory errort! Aztán A processor. Hihetetlen, hogy egy dual core proci figyel benne. SIRF Atlas-IV dual coore; ARM11, 500Mhz, és 250Mhz DSP. Ez utóbbi a navigáció, útvonal tervezéshez, az első a többi feladatot látja el. A Flash memóriára sem lehet panasz. 4Gb!! Ebbe kényelmesen belefér egy világ atlasz domborzattal együtt. Vagy esetleg pár film is.
De bővíthető TF (mikro SD) kártyával is 16Gb-ig. Így összesen 20Gb-os multimédiás GPS lehet belőle. A kijelző se semmi 800x480 pixel felbontású. Majdnem, mint egy monitor. Méretei: 16x9.5x1.2cm. Szép darab. :)
No persze ezt navigálásra találták ki. Eredetileg Igo8-al adták, biztos, hogy nem eredeti. Én feltettem rá próba céljából a legújabb Igo primot. Tökéletesen viszi, és nincs szükség szemüvegre az apró betűk miatt. Tökéletesen látszik minden ezen a nagy térképes tévén :)) Persze a neten lehet találni más, ingyen, vagy jelentéktelen árú navigációs szoftvert. Én is olyat használok, mert nem használhatunk nem eredeti navi programot. ;)
 Van benne még egy csemege. A WIN CE! Ha lenne benne WIFI, akkor inkább tábla pc lenne, mint GPS.

Van hozzá szivargyújtó töltő (12-24V-os), hálózati töltő, usb kábel, angol nyelvű kézi könyv.
Valamint tapadó korongos tartó konzol is. Ami nagyon jól meg van csinálva. Biztosan tartja ezt a nagy kütyüt.
ÉÉs a bökködő ceruza is itt kapott helyet.




 Az FM transmitter-t majdnem elfelejtettem mondani. :))
Igen, az is van benne!
-------------------------------------------------------------------------